Μήπως η καθημερινή σας διατροφή δεν είναι αρκετά ισορροπημένη; Έχετε μήπως εκτεθεί σε βλαβερές ουσίες; Ο ανθρώπινος οργανισμός διαθέτει τους απαραίτητους μηχανισμούς για να αποβάλλει τις ανεπιθύμητες ουσίες και σε αυτή την προσπάθεια, σημαντικό ρόλο παίζουν τα απεκκριτικά όργανα όπως το συκώτι, τα νεφρά, το έντερο, ακόμη και το δέρμα.
Φιλοσοφία της αποτοξίνωσης είναι η απομάκρυνση από το διαιτολόγιο μας τροφών που θεωρούνται «επιβλαβείς» για τον οργανισμό.
Σας προτείνουμε, λοιπόν, αφού διαβάσετε το άρθρο και το κατανοήσετε να το εκτυπώσετε και να το έχετε σε ένα εμφανές σημείο της κουζίνας σας. Θα σας βοηθήσει να την υλοποιείτε.
1.Ρόδι: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και στη διατήρηση του σωματικού βάρους.
2.Μήλο: Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πηκτίνη, μια ουσία που απορροφά τις τοξίνες και τις απομακρύνει από τον οργανισμό μας. Επίσης, το γλουκαρικό οξύ που περιέχουν μας βοηθάει να απαλλαγούμε από τα οιστρογόνα.
3. Αγγούρι με Λεμόνι και νερό: Τα Αγγούρια είναι ένα από τα πιο ενυδατικά λαχανικά επειδή ως επί το πλείστον αποτελείται από νερό. Πολλά προγράμματα αποτοξίνωσης περιλαμβάνουν αγγούρια για αυτόν ακριβώς τον λόγο και την προσθήκη τους στο νερό σας τραβάει τα ορυκτά τους, έτσι ώστε να παίρνετε ένα επιπλέον όφελος. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και παίρνετε τον καθαρισμό από την επίδραση του κιτρικού οξέος και βοηθώντας να καθαρίσει το πεπτικό σύστημα. Η μέντα πηγαίνει καλά με το λεμόνι και το αγγούρι με παράλληλη παροχή πρόσθετων θρεπτικά συστατικά και οφέλη.
4. Τζίντζερ: Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθάει τον οργανισμό μας να αποτοξινωθεί.
5. Δαμάσκηνα: Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα τροφών με αντιοξειδωτική δράση. Επίσης, βοηθούν στην αποκατάσταση και στην αποτοξίνωση του εντέρου. Προτιμήστε τα για απογευματινό σνακ.
6. Σπανάκι: Οι θαυματουργές ιδιότητες του σπανακιού ωφελούν και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, οξυγονώνουν τον οργανισμό ενώ συντελούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Καθυστερεί τον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων που έρχεται με το γήρας και καταπολεμά την αρθρίτιδα. Τέλος, διασφαλίζει την καλή υγεία των οστών ενώ οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό και χαρίζουν λαμπερό δέρμα και μαλλιά.
7. Καρύδια: Τα καρύδια είναι μεν πλούσια σε ενέργεια αλλά περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών, όπως ιχνοστοιχεία, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που προάγουν την υγεία του οργανισμού. Τα καρύδια περιέχουν Ω3 λιπαρά οξέα σε μεγαλύτερη συγκέντρωση απ’ ότι οι υπόλοιποι ξηροί καρποί. Το αποτέλεσμα της τακτικής κατανάλωσης των λιπαρών αυτών είναι η πτώση της LDL χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη) και η αύξηση της καλής HDL χοληστερόλης.
Καλή επιτυχία!!!