3 εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές για τις πολυάσχολες φίλες μας!

3 εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές για τις πολυάσχολες φίλες μας!

Εμείς οι γυναίκες έχουμε να ανταπεξέλθουμε σε πολλούς ρόλους, αυτόν την μαμάς, της καριερίστριας, της συντρόφου. Πρέπει να φροντίζουμε για το σπίτι και να είμαστε στην «τρίχα», να έχουμε καλλίγραμμο σώμα και να μαγειρεύουμε νόστιμα. Αυτές οι απαιτήσεις δεν είναι ρεαλιστικές και δεν πρέπει να σε επηρεάζουν! Κάνε ότι καλύτερο μπορείς βάση τα δικά σου «θέλω» και θα είναι αρκετό.

Εμείς σαν γυναίκες μπορούμε να σε καταλαβαίνουμε και είμαστε δίπλα σου! Για αυτό, εκτός από το οτι έχουμε φροντίσει για την εμφάνιση σου μέσω του ημιμόνιμου μακιγιάζ, έχουμε να μοιραστούμε κάποια ακόμα μυστικά και συγκεκριμένα απλές συνταγές για να εκπλήξεις ευχάριστα τα αγαπημένα σου πρόσωπα φέτος το Πάσχα χωρίς κόπο!

 

Αποφασίσαμε να μοιραστούμε 3 πεντανόστιμες απλές συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι. Έτσι θα περάσεις λιγότερο χρόνο στην κουζίνα και περισσότερο χρόνο κάνοντάς αυτό που αγαπάς.

 

1. Κουλουράκια με 3 υλικά

ee68a9df1200997b07be8fb0bbdb9f29_XL

Συστατικά:

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

 Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις.

Με το μίξερ χειρός ή σε σταθερό μίξερ χτυπάμε στη μεγαλύτερη ταχύτητα το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια απαλή κρέμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.

Στρώνουμε δυο μεγάλα ταψιά ή στις λαμαρίνες του φούρνου με λαδόκολλα.

Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια σε μπαλάκια περίπου 3 εκ. και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στα ταψιά. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.

Ψήνουμε τα μπισκότα για 15-20 λεπτά και τα ξεφουρνίζουμε.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια τα σερβίρουμε. Τα μπισκότα διατηρούνται σε τάπερ που κλείνουν αεροστεγώς.

 

2. Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

101192

Συστατικά:

  • 2 αυγά, μεσαία
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. γάλα
  • 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 230γρ. φέτα
  • σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα για 2′.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Τρίβουμε με τα χέρια μας τα 170 γρ. φέτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30×25 εκ. με λαδόκολλα, τρίβουμε από επάνω τα 60 γρ. φέτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 για περίπου 40′.

 

3. Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Συστατικά:

  • 500 γραμμάρια μανιτάρια (μπορείτε να πάρετε απ όλα τα είδη, λευκά μανιτάρια, πλευρώτους, ή πορτομπέλο)
  • κομμένα σε φέτες 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο 300-400 γραμμάρια
  • ρύζι για σούπα
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και χοντροκόβουμε το σπανάκι και το μαρούλι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (5-7 λεπτά). Ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε και αυτό για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κολλήσει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα μανιτάρια ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και λίγο λάδι αν χρειαστεί. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε τον άνηθο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά Προσθέτουμε νεράκι αν δούμε ότι το χρειάζεται. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι και το μαρούλι. Δεν θέλει πολλή ώρα σε 5-6 λεπτά είναι έτοιμο!

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε γυάλινο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό των λεμονιών και περίπου 1 φλιτζάνι από το ζουμί της μαγειρίτσας. Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, την οποία ανακινούμε καλά, δεξιά-αριστερά ώστε να ομογενοποιηθεί το αυγολέμονο με την μαγειρίτσα.

 

BONUS: Μην παραλήψεις την παράδοση που αγαπούν μικροί & μεγάλοι…τα κόκκινα αυγά!

shutterstock1363856546

Κάτι που πρέπει να συμπεριλάβετε στο γιορτινό σας πρόγραμμα είναι το βάψιμο των αυγών. Μια εύκολη, ευχάριστη διαδικασία που θα απολαύσουν και τα παιδιά σας!

Καλή επιτυχία!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!